Welcome To Free HTML

ExperiencedWithMedia     

trainingen  workshops  games  lezingen  BiSL  ASL  ITIL  projectmanagement

  • "TRAININGEN op KLANTENSPECIFICATIE"
  • "EWM"
ExperiencedWithMedia 

Lezingen

Lezingen zijn mogelijk voor business events, bedrijven, congressen en
het onderwijs. Populaire onderwerpen zijn Social Media, de Cloud en
Informatiemanagement.
Lezingen zijn onder andere beschikbaar over het onderstaande boek:

Wolkbreuk

Hoe de cloud onze privacy in gevaar brengt

door Ruud Jonker

http://www.vangennep-boeken.nl


 

In Wolkbreuk betoogt Ruud Jonker dat de cloud een minder aangename maatschappij tot gevolg kan hebben en dat dit de tijd is om deze nieuwe ontwikkeling in goede banen te leiden – anders is er zwaar weer op komst.

 
De ‘cloud’ is de nieuwste trend binnen de informatie-voorziening. Het principe bestaat al langer, maar momenteel pakt de cloud zich steeds onafwendbaarder samen aan de horizon. Vakantiefoto’s, creditcardgegevens, informatie over verzekerden, medische gegevens en persoonlijke profielen:
privépersonen en bedrijven vertrouwen hun gegevens en software massaal aan die wolk toe.

 
De gevolgen van cloudtechnologie zijn niet beperkt tot de wereld van informatievoorziening en dataverwerking. De cloud heeft de kracht om de samenleving ingrijpend te wijzigen. Feitelijk hebben we hier te maken met een laatste – en frontale – aanval op de privacy.

Voor meer informatie en de aanvraag van recensie-exemplaren kunt u terecht bij Uitgeverij Van Gennep: 020-6247033 of mailen naar leon@vangennep-boeken.nl / gijs@vangennep-boeken.nl

Uitgeverij Van Gennep, Nieuwezijds Voorburgwal 330, 1012 RW Amsterdam
www.uitgeverijvangennep.nl

 V

Ruud Jonker

Ruud Jonker is gefascineerd door nieuwe technologie op het gebied van de media, communicatie en automatisering. 


Het gaat dan specifiek om de relatie daarvan met maatschappelijke verandering, privacy en het doen, denken en leven van mensen. 

Ruud Jonker is journalist en specialist op het gebied van informatietechnologie en communicatie. In zijn in 2013 verschenen boek 'Wolkbreuk' legt hij de relatie tussen moderne cloudtechnologie, privacy en de daaruit voortkomende verandering van de samenleving. Het thema 'hoe technologische ontwikkeling invloed heeft op de maatschappij' is fascinerend. Het kent veel verschillende facetten en deze komen terug in de colleges, workshops, artikelen en lezingen die hij over deze onderwerpen geeft.

Technologie heeft altijd positieve en negatieve kanten. Het heeft een eigen dynamiek en breidt zich vaak uit zonder dat we daar nog al te veel invloed op hebben. Techniek, in al haar complexiteit, kan daarmee onbeheersbaar worden. De realiteit bij veel organisaties is dat IT door de business niet onder controle gehouden kan worden en daarmee niet de toegevoegde waarde heeft die mogelijk is. Een interessante vraag is dus hoe je technologie voor je kunt laten werken. Een ander, met de cloud en social media samenhangend, vraagstuk is hoe de positieve eigenschappen benut kunnen worden, zonder grote gevaren voor de privacy en de samenleving.

In zijn presentaties komen dan ook thema's naar voren als:

 

ñ     De cloud gezien vanuit de business, de privacy en maatschappelijke verandering

ñ     Samenwerking tussen de business en IT. Hoe kan het beter?

ñ     Technologie en maatschappelijke verandering

ñ     De impact van moderne media-technologie 

ñ     Journalistiek vroeger  en nu

ñ     Geschiedenis van beeld- en geluid

ñ     IT strategie, Business strategie en de rol van architectuur

 


© 2005-2013 ExperiencedWithMedia.net